upravljanje multiple skleroze kod kuće – kupanje, oblačenje, i još mnogo toga

Multipla skleroza možete promijeniti kako dobro možete kretati i dobiti stvari učinio. Dakle, možda ćete morati povući će, kako se čini svoje dnevne zadatke kako bi ih malo lakše.

S multiplom sklerozom (MS), imat ćete dobre i loše dane. Možda ćete se osjećati u redu za nekoliko tjedana ili mjeseci, a onda se simptomi naglo pogoršati; Dani kada se stari simptomi pojaviti ponovo ili novi simptomi počeli su pozvani recidiva, napada ili flare-up prozora. Svačiji bljeskove koji su različiti. Neki su blage. Drugi su teški; Cilj je spriječiti relaps. Kada se simptomi ne pogoršaju, znam kako se postupa s njima, tako da možete se osjećati bolje i brže.

Da biste započeli, razgovarati s radnog terapeuta ili rehabilitaciju stručnjaka. Oni mogu pogledati oko svog doma i preporučiti uređaje koji mogu vaše dnevne aktivnosti lakšim i udobnijim. Neki primjeri uključuju

Postoji mnogo malih ugađanje možete učiniti u svoju uobičajenu rutinu, uključujući i odijevanja, koristite kupaonicu, čišćenje i rad u kuhinji.

Nisu svi od tih preporuka za navike i opreme može biti prava stvar za vas. Ali vaš radni terapeut ili rehab stručnjaka može pomoći da znate što će vam najviše pomoći.

Odijevanje

U kupaonici