upravljanje opioida

Bolovi Trendovi za upravljanje

Kad imate kroničnu bol, opijati, poput hidrokodona ili morfija, ponekad pomogne. Ali ti bol lijekovi imaju ozbiljne sigurnosne probleme i zahtijevaju vrlo pozorno praćenje. Ako ih, pratiti njihov učinak na bol, a bilješka nuspojava u časopisu.

Ako se ne uzimajući olakšanje od bolova i pokušao nekoliko vrsta boli lijekova, pitajte svog liječnika da li je kratkoročno korištenje opioida bi bilo prikladno za svoju bol. Neki najčešće propisane su one

Imajte na umu da su mnogi liječnici nerado ih propisuju zbog ovisnosti rizika, nuspojava brige i smrtonosne opasnosti s predoziranjem. Osim toga, dok su opioidi ponekad može biti korisna za određene vrste boli, kao joint ili koštane boli, tu je rasprava među liječnicima o tome da li su korisne i za druge vrste bolova, kao što su bol živaca, hernija diskova, i boli od multiple skleroze , na primjer. Dugotrajna primjena opioida i općenito se ne preporuča kod osoba s povijesti alkohola ili droga.

Za procjenu bilo kojeg tretmana, liječnik određuje da li će njegove prednosti nadmašuju svoje rizike od nuspojava. Naime, jaka prednosti uključuju

* Značajno povećanje funkcioniranje

* Uklanjanje ili smanjenje boli

* Više nada i pozitivan stav

Rizik nuspojava trebao biti minimalan ili kontrolirati.

Slušajte što vam liječnik ne kaže i postaviti pitanja. Ovisno o vrsti boli, lijekovima koje uzimate i drugim čimbenicima, opijati mogu ili ne moraju biti najbolji izbor za vas.

Opioidi najbolje za određene vrste boli. Oni tupim intenzitet signala boli koje dopiru do mozga i smiri odgovor mozga na njih. Liječnici mogu biti više vjerojatno da će ih koristiti kada

* Imate razbuktavanje jakih bolova

* Ostali tretmani nisu radili

* Ti si početak liječenja za teške boli – opioidi mogu kontrolirati bol dok ste na čekanju za druge tretmane stupiti na snagu.

Vaš liječnik svibanj biti u mogućnosti da vam pomoći upravljati nuspojave. Česte opioidni nuspojave uključuju zatvor, pospanost, mučninu, vrtoglavicu, lakomislenost, ili osjećaj onesvijestiti. Nazovite svog liječnika ako nuspojave pogoršaju ili primijetite mentalne ili promjene raspoloženja, jake bolove u trbuhu, ili poteškoće mokrenja.

Tražite hitnu medicinsku skrb za rijetke, ali ozbiljne nuspojave kao što su

* Teške alergijske reakcije

* nesvjestica

* Napadaji

* Sporo disanje

* Neobična pospanost

* To buđenje

Uzimajući opioidni točno onako kako je propisana za bol pomaže u smanjenju šanse za ovisnosti i nuspojava. Koristite lijek točno prema uputama i uzeti ne više od iznosa propisanog. Nemojte se opioidi iz više od jednog liječnika ili ih koristiti za druge svrhe osim za liječenje fizičku bol razloga. Pobrinite se da razumijete rizike jasno.

Ako želite da se manje ili prestati koristiti opioida, pitajte svog liječnika koji će vam pomoći polako smanjiti dozu tako da vaše tijelo može postupno prilagoditi. Ako ste uzimanje opioida za dugo vremena, može doći do povlačenja simptoma kao što su znojenje, nervozu i proljev ako odjednom uzeti manju dozu ili prestati uzimati ih u potpunosti. To nije nužno znak ovisnosti o drogama. Neki lijekovi dovesti do povlačenja simptoma kada se prestao naglo. Povlačenje simptoma od dugotrajne upotrebe opioida može biti neugodan, ali nisu opasne.

Neki ljudi koji uzimaju opioida na dugoročnoj osnovi razviti toleranciju na droge – zahtijevaju veću dozu za postizanje istog učinka. To ponekad može dovesti do zlouporabe opioida, kao što su uzimanje više od propisanog korištenja ili za druge svrhe osim bolova razloga.

Ovisnost također razvija u nekim ljudima. Oni s povijesti alkohola ili ovisnosti o drogama su na posebno visokom riziku od zloupotrebe opioida. Znakovi opioidne ovisnosti uključuje intenzivan žudnju za drogom, uzimanje više nego što je propisano, reklamni plakat droge, i doživljava problema u odnosima ili problema na poslu u vezi s opioidima uporabu. Ako prepoznajete znakove ovisnosti u sebe ili imate pitanja, pomoć i savjet od svog liječnika.

Uzimanje opioidnih lijekova za dugo vremena ponekad može povećati osjetljivost na bol. Novo istraživanje pokazuje da za neke ljude, što je na tim lijekovima za dugo u visokim dozama može zaista promijeniti živčani sustav u lošem stanju. Uz povećanje osjetljivosti na bol, mogu se razviti toleranciju na opioida tijekom vremena u kojem se može zahtijevati veće doze kako bi se postigla odgovarajuća bol reljef. Raspravljati o ovim prednostima i nedostacima sa svojim liječnikom.

Jedna od najčešćih nuspojava koriste opioida je zatvor. Možete spriječiti ga, ako vas

Jedite više sirovog povrća, voća i cjelovitih žitarica

* Vježba dnevno

* Pijte 8 do 10 čaša vode dnevno

* Pitajte svog liječnika ako je sigurno koristiti stolica omekšivač ili laksativ

Imajte na umu da zajednički vlakno dodataka možda neće pomoći u zatvor u vezi s opioidima. Međutim, postoje lijekovi na recept posebno dizajniran za ublažavanje zatvor u vezi s opioids.Check sa svojim liječnikom prije korištenja bilo laksativ.

Nije sigurno razbiti, rezati, žvakati, otopiti i ne gazi određene vrste opioidnih pilule prije nego uzimajući ih. Prekid ili drobljenje tableta ponekad može dovesti do potencijalno fatalne doze lijekova. Ne mijenjajte opioidnih lijekova na bilo koji način prije nego što ih. Ako imate problema uzimajući cijele tablete, razgovarajte sa svojim liječnikom.