upravljanje stresom kada imate dijabetes

Dijabetes trendovi

Stres može uzrokovati neke ljude da postanu bolesni. A kada imate dijabetes, stres može znatno utjecati na vašu sposobnost kontrole bolesti. Ako ste pod stresom, možete preskočiti obrok ili zaboraviti uzeti lijekove, što će utjecati na razinu šećera u krvi.

Za većinu ljudi, žulj, rezati, ili struže po dnu nije velika stvar – jedan “jao!” i žurno primijeniti zavoj, i to je gotovo. Ne tako ako imate dijabetes, pedantna svakodnevna njega stopala je važno kao i glukoza praćenje krvi, kolesterola i krvnog tlaka; Nažalost, dijabetes noga-zdravstvene svijesti nema u boji vrpce ili nacionalnu glas “, kaže stručnjak za njegu stopala James Wrobel, DPM, sa Sveučilišta Michigan Medical School.” Ako ih ne upravljaju rano, malih problema .. ,

Kada stvari Čini se da ide krivo, to je uvijek lakše vidjeti loše umjesto dobro. Pronaći nešto dobro u svakom važnom području svog života: posao, obitelj, prijatelji, i zdravlje. Razmišljajući o dobrobiti može vam pomoći dobiti kroz teška vremena.

Koji su vaši talenti, sposobnosti i ciljeve? Očekuješ li previše od sebe? Ne očekujem više od sebe nego što imate ili ste u mogućnosti dati.

Za one stresnim situacijama ili problemima koji se ne mogu mijenjati, razviti jednostavan plan djelovanja. Zapitajte se sljedeća pitanja

Ne bi sve u bocama u sebi. Ako ne želite razgovarati s članovima obitelji ili bliskog prijatelja, postoje savjetnici i svećenici obučeni za pružanje podrške i uvid. Pitajte svog liječnika za preporuke ako želite vidjeti psihologa ili savjetnika.

Prednosti vježbanja u smanjenju stresa su dobro poznate. Vježba vam daje osjećaj ugode i može ublažiti simptome stresa.

opuštanje praksa mišića, duboko disanje, meditacija ili vizualizaciju. Pitajte svog liječnika za informacije i dostupnih programa.

IZVOR: Diabetes Association.